***       Водещите вечерни новини       на 27 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 27 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Борислав Михайлов подаде оставка. 55 училища остават затворени във вторник заради лошото време


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 27 ноември   

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Това разгласи самият той след днешното съвещание на Изпълкома на футболния съюз.

Решението му бе предстоящо след ексцесиите около евроквалификацията сред България и Унгария в София.

***

„ Подобен сюжет сме гледали преди 4 година След това, когато Бойко Борисов падна от власт, сподели, че се връща и започнаха правосъдни борби “. 

Това сподели в предаването „ Лице в в лице " по БТВ журналистът Сашо Диков във връзка подадената през днешния ден оставка от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

„ На този човек просто не би трябвало да се олелия на нито една дума. Той неслучайно сподели, че подава оставка, а Конгресът на БФС да реши дали да я одобри. А уставът е подобен, че и ЦСКА, и Левски, и Горно Нанадолнище имат по един глас, гласовете им тежат еднообразно “, съобщи Диков.

***

Въвелите онлайн образование учебни заведения са на територията на област Добрич - в общините Балчик, Тервел и Крушари. В други 13 просветителни институции в региона е разгласен неучебен ден.

***

„ Паметникът на Съветската войска ще бъде демонтиран. Работи се в тази тенденция и се надявам това да се случи в най-скоро време ", добави той. 

„ В София подготовката за справяне със зимната конюнктура стартира още преди да завали сняг. Със сигурност мога да кажа, че такова замесване на всички от Столична община в справяне с тежката обстановка не бях виждал до момента. Относно множеството сигнали за паднали клони и дървета това се дължи на мокрия и тежък сняг “. 

***

„ Президентът се е изказал за Закона за държавния бюджет с подправена вест. 

Законът съдържа 109 члена и 16 преходни заключителни разпореждания. Всички те са оповестени на уеб страницата на Народно събрание и импортирани за разискване. 

Там няма член, с който да се продават държавни земи. В Бюджет 2024 такива доходи няма планувани. Аз персонално съм изумен, че президента се поддава на подправени вести “.

„ Другото, което президентът е споделил е, че може да наложи несъгласие върху Закона за държавният бюджет. Това би било много зле, защото това значи страната да влезе в 2024 година без закон за държавен бюджет, само че за жалост, не съм изумен от това държание на президента, защото неговият длъжностен кабинет отхвърляше да предложи бюджет и трябваше ние да го създадем “.

***

„ Не може президентът да твърди нещо, което се оказа лъжлива вест “.

„ След като се разбра, че никой няма да продава Държавния аграрен фонд, президентът към този момент няма съображение да постанова несъгласие на държавния бюджет “. Това съобщи в ефира на Nova News доцент Огнян Боюклиев от Института за стопански проучвания към Българска академия на науките.

***

От Министерство на вътрешните работи оповестиха пред Българска национална телевизия, че когато екип на Спешна помощ дошъл на място, открил гибелта на единия от тях. Предстои да се откри по кое време и от какво е умрял. 

***

Младоженец простреля четирима души на личната си женитба, в това число булката, преди да насочи револвера против себе си в Тайланд, съобщи Скай Нюз. 

Бившият боец и параатлет Чатуронг Суксук умъртви брачната половинка си Канчана Пачунтхуек часове откакто се ожениха.

29-годишният мъж ненадейно напуща сватбеното празненство късно в събота, а по-късно се появява с револвер. Той прострелва майката и по-малката сестра на булката, дружно с посетител на сватбата.

Друг човек е тежко ранен. След стрелбата са открити 11 патрона на мястото, на което се е провела сватбата.

***

Вицепрезидентът на най-голямата държавна банка в Русия " Сбербанк " Николай Васев е умрял ненадейно. За това осведоми банката в прессъобщение, съгласно което 42-годишният банкер е умрял през днешния ден от инфаркт, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. 

***

Украйна съумя до момента да си възвърне половината от завзетите от Русия земи и това е огромна победа, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция преди идното тази седмица двудневно съвещание на външните министри на страните от пакта в централата на алианса в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР